Protetika fiksna i mobilna 2017-10-19T13:22:54+00:00

Zubne proteze fiksne i mobilne

Zubne proteze fiksne i mobilne

Izgubljene zube možemo nadoknaditi fiksnim protetskim nadomjestkom (ne skida se), mobilnim (skida se) ili kombinacijom.

Izgubljene zube možemo nadoknaditi fiksnim protetskim nadomjestkom (ne skida se), mobilnim (skida se) ili kombinacijom.

Krune

U slučaju kada je kruna zuba prilično uništena ili estetski neprikladna izbrusimo je i nadomjestimo umjetnom krunicom.

Mostovi

U slučaju kada nedostaje jedan ili više zuba, susjedne zube izbrusimo, te nam služe kao nosači više kruna povezanih u most.

Koje krune i mostove vam možemo ponuditi?

Umjesto izbrušenih zuba kao nosač mogu poslužiti implantati.

EMPRESS ILI EMAX:

Radi se o punoj keramičkoj kruni koja pruža najbolji estetski rezultat zahvaljujući transparenciji vrlo sličnoj prirodnom zubu.

Zercon keramika

Radi se o cirkonskoj kapici na kojoj je ispečena keramička kruna. Cirkon je bijeli bioinertan materijal koji omogućava veliku otpornost na lom i daje odličan estetski rezultat.

Metal keramika

Radi se o metalnoj kapici na kojoj je ispečena keramika. Ova vrsta krune je funkcionalno odlična, ali estetski malo inferiornija u odnosu na cirkon ili empress.

Kada primjenjujemo mobilne zubne proteze?

U slučaju kada je gubitak zuba i kosti toliki da se ne mogu staviti mostovi ni dentalni implantat primjenjujemo mobilne proteze, one se vade iz usta te su zbog toga lagane za održavanje. Mogu biti:

Totalna proteza

Radi se kada nema prisutnog ni jednog zuba u čeljusti. Nošenjem dolazi do atrofije kosti, tako da se mora nakon nekog vremena remodelirati.

Parcijalna (djelomična) proteza

Radi se kada su prisutni zubi u čeljusti. Oni se vežu u most na kojemu se nalaze zglobne veze (attachment). Zglobne veze povezuju most i parcijalnu (wironti) protezu. Taj spoj je nevidljiv što omogućuje dobar estetski rezultat. Proteza se skida i potrebno ju je održavati.

Dentalne usluge
Radno vrijeme

Kontakt

Naši pacijenti

“Zadovoljna sam osobnim  pristupom doktora koji je za svaku pohvalu, kao i naravno, stručnošću cijelog tima i kvalitetom usluge.”

Erna Legec, Rijeka
“Posjet ordinaciji doživljavam kao odlazak na ugodno druženje s dragim osobama (koje pritom brinu da moj osmijeh uvijek bude savršen :)).”
Tina Smilović Peruza, Rijeka

“Kod dr. Korana dolazim godinama i uvijek ga bez razmišljanja preporučam i ostalima. Osoblje je stručno i profesionalno, a usluga na najvišem nivou. Ono štomije posebno važnoje odlazak stomatologu bez stresa, jer je atmosfera ugodna i opuštajuća, a njihov pristup prijateljski.”

Tina Smilović PeruzaDanijela Kolanović, Rijeka

“U ordinaciji se osjećam opušteno i stres ne postoji. Izrazito mi je važan odnos s doktorom i povjerenje koje sam stekao jer mi uvijek pristupaju pažljivo i s puno strpljenja objasne svaki detalj terapije. Stručnost tima je neupitna.”

Miroslav Jerković, Rijeka

Dogovorite termin za pregled

Pošaljite nam upit i odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem roku.
Radujemo se vašem dolasku.

DOGOVORITE TERMIN