PRF u dentalnoj medicini 2017-10-19T12:42:33+00:00

PRF u dentalnoj medicini

PRF u dentalnoj medicini

Revolucionarna metoda upotrebe matičnih stanica dostupna je svima.

Revolucionarna metoda upotrebe matičnih stanica dostupna je svima.

PRF u dentalnoj medicini | Dentalna implantologija i estetika Koran

Što je to PRF?

Dobiva se klasičnim vađenjem krvi iz vene i centrifugiranjem iste. PRF metoda omogućava ubrzano cijeljenje rane, smanjuje upalu i rizik od postoperativnih infekcija pomoću stanica dobivenih iz krvi. U slučaju da se pacijentu dijagnosticira nedostatak koštanog tkiva za ugradnju implantata, PRF metoda pomaže nadogradnju kosti stanicama iz našeg tijela.

PRF u dentalnoj medicini | Dentalna implantologija i estetika Koran

Riječ je o bezopasnom i sigurnom postupku, pri kojem ne koristimo umjetne materijale, već osiguravamo brže cijeljenje mekih tkiva na prirodan način, uz puno brži i bezbolniji oporavak pacijenta. S obzirom na izvrsne rezultate PRF metodu preporučamo svim pacijentima u kirurškim procesima.

A-PRF (Advanced platlet rich fibrin)

A-prf je fibrinski ugrušak obogaćen trombocitima, ali sadrži i leukocite, monocite, te brojne citokine kao i faktore rasta (BMP 2,BMP7,VGF). Fibrinska mrežica se razgradi u roku od 8 do 10 dana, ali polako otpušta prije navedene faktore i rezultat je bolje cijeljenje rane.

I-PRF (Injectible platlet rich fibrin)

I-prf je frakcija koja je u tekućem obliku za razliku od A-prf koji je ugrušak. Po karakteristikama je slična kao i A-prf, ali je prednost što sadrži postotak matičnih stanica te se može injicirati bilo gdje u tijelo. I-prf povecava vaskularizaciju u mekom tkivu dok injekcije u zglobove smanjuju bol i pomažu funkciji. Najčešća primjena u dentalnoj kirurgiji je u kombinaciji sa graftovima (xseno i auto) sa ciljem augmentacije kosti, ali se primjenjuje u ortopediji, neinvazivnoj estetici, dermatologiji itd.

Dentalne usluge
Radno vrijeme

Kontakt

Naši pacijenti

“Zadovoljna sam osobnim  pristupom doktora koji je za svaku pohvalu, kao i naravno, stručnošću cijelog tima i kvalitetom usluge.”

Erna Legec, Rijeka
“Posjet ordinaciji doživljavam kao odlazak na ugodno druženje s dragim osobama (koje pritom brinu da moj osmijeh uvijek bude savršen :)).”
Tina Smilović Peruza, Rijeka

“Kod dr. Korana dolazim godinama i uvijek ga bez razmišljanja preporučam i ostalima. Osoblje je stručno i profesionalno, a usluga na najvišem nivou. Ono štomije posebno važnoje odlazak stomatologu bez stresa, jer je atmosfera ugodna i opuštajuća, a njihov pristup prijateljski.”

Danijela Kolanović, Rijeka

“U ordinaciji se osjećam opušteno i stres ne postoji. Izrazito mi je važan odnos s doktorom i povjerenje koje sam stekao jer mi uvijek pristupaju pažljivo i s puno strpljenja objasne svaki detalj terapije. Stručnost tima je neupitna.”

Miroslav Jerković, Rijeka

Dogovorite termin za pregled

Pošaljite nam upit i odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem roku.
Radujemo se vašem dolasku.

DOGOVORITE TERMIN