Parodontologija 2017-10-19T12:37:49+00:00

Parodontologija

Parodontologija

Parodontoza je ozbiljni zdravstveni problem koji treba riješiti na vrijeme prije nego uzrokuje gubitak zubi.

Parodontoza je ozbiljni zdravstveni problem koji treba riješiti na vrijeme prije nego uzrokuje gubitak zubi.

Što je gingivitis?

Ukoliko je gingiva (zubno meso) često crvena i malo krvari, radi se o prvim simptomima gingivitisa (upala gingive). Sve počinje od nakupljanja dentalnog plaka (naslaga bakterija) oko zubnih vratova, ali i zbog zanemarivanja oralne higijene. Kasnije taj plak mineralizira (otvrdne) pa nastaje dentalni kamenac i više se ne može tako lako očistiti.

Parodontologija | Dentalna implantologija i estetika Koran

Ukoliko takva situacija potraje, gingiva će se polako odvajati od zuba i nastaje tzv. parodontni džep. Jednom kad se taj džep razvije, potrebno je puno truda da ga se sanira. Daljnjim napretkom bolesti dolazi do propadanja parodontalnog ligamenta i potporne kosti.

To je već ozbiljna zdravstvena situacija koja može uzrokovati klimavost zuba. Osim slabe oralne higijene, parodontalnim bolestima ide u prilog i genetičko naslijeđe na koje nažalost, ne možemo mnogo utjecati. Da bi se spriječio ovakav razvoj događaja potrebno je reagirati na vrijeme i zatražiti stomatološku pomoć.

Kako liječiti parodontozu?

Inicijalna terapija uključuje skidanje dentalnog kamenca i ostalih neželjenih naslaga, poliranje zubnih vratova te odstranjivanje loših plombi, krunica, mostova, itd. Često koristimo i laser. Laserska zraka sterilizira gingivalne džepove i na taj način pomaže u ozdravljenju upaljenog tkiva. Suradnja pacijenta od presudne je važnosti jer ukoliko izostane dobra oralna higijena stvari će se vratiti na staro. Ponekad inicijalna terapija nije dovoljna. Ukoliko je došlo do propadanja parodontalnog ligamenta i potporne kosti, potrebna je kirurška terapija (GBR+GTR).

Kirurška terapija
Vođena regeneracija kosti / tkiva

GUIDED BONE / TISSUE REGENERATION (GBR + GTR)
Radi se o ugradnji koštano zamjenskih preparata na mjesto gdje se kost povukla (resorbirala). Tokom 6 do 10 mjeseci koštano zamjenski materijal omogućuje stvaranje nove kosti i polako se razgrađuje. Mi koristimo koštano zamjenske preparate GEISTLICH (BIOSS) i proteine koji pomažu regeneraciji tkiva EMDOGAIN (BIORA). GEISTLICH i BIORA su tvrtke s dugogodišnjom tradicijom i spadaju među najpouzdanije na tržištu.

Dentalne usluge
Radno vrijeme

Kontakt

Naši pacijenti

“Zadovoljna sam osobnim  pristupom doktora koji je za svaku pohvalu, kao i naravno, stručnošću cijelog tima i kvalitetom usluge.”

Erna Legec, Rijeka
“Posjet ordinaciji doživljavam kao odlazak na ugodno druženje s dragim osobama (koje pritom brinu da moj osmijeh uvijek bude savršen :)).”
Tina Smilović Peruza, Rijeka

“Kod dr. Korana dolazim godinama i uvijek ga bez razmišljanja preporučam i ostalima. Osoblje je stručno i profesionalno, a usluga na najvišem nivou. Ono štomije posebno važnoje odlazak stomatologu bez stresa, jer je atmosfera ugodna i opuštajuća, a njihov pristup prijateljski.”

Danijela Kolanović, Rijeka

“U ordinaciji se osjećam opušteno i stres ne postoji. Izrazito mi je važan odnos s doktorom i povjerenje koje sam stekao jer mi uvijek pristupaju pažljivo i s puno strpljenja objasne svaki detalj terapije. Stručnost tima je neupitna.”

Miroslav Jerković, Rijeka

Dogovorite termin za pregled

Pošaljite nam upit i odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem roku.
Radujemo se vašem dolasku.

DOGOVORITE TERMIN