Estetska-dentalna medicina 2017-11-17T15:37:25+00:00

Estetska dentalna medicina

Estetska dentalna medicina

Estetska dentalna medicina je interdisciplinarna grana koja uključuje gotovo sva područja stomatologije, a dovedena je gotovo do savršenstva. Iako je utemeljena na znanstvenim principima, uključuje i karakteristike umjetničke discipline.

Estetska dentalna medicina je interdisciplinarna grana koja uključuje gotovo sva područja stomatologije, a dovedena je gotovo do savršenstva. Iako je utemeljena na znanstvenim principima, uključuje i karakteristike umjetničke discipline.

Estetska dentalna medicina | Dentalna implantologija i estetika Koran

Današnji trendovi u stomatologiji ne uključuju samo čišćenje karijesa, zatvaranje šupljina ili nadomještanje zuba implantatima, nego i kompletnu rekonstrukciju izgubljenog dentalnog tkiva u estetskom i funkcionalnom smislu.

Estetska dentalna medicina u svojim osnovama ima postizanje lijepog osmijeha, a osmijeh je bitan dio dojma koji ostavljamo na druge, posebno kod prvog susreta. Osmijeh puno toga govori o nama kao osobama, tko smo i način života koji živimo. Zdravi i lijepi zubi omogućuju vam veće samopouzdanje te podižu raspoloženje i osjećaj zadovoljstva sobom.

Zašto izabrati dentalni studio Koran?

Estetska dentalna medicina napreduje, a zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu i brzom tehnološkom napretku stomatoloških metoda i materijala, možemo vam osigurati bezbolna i vrhunska estetska rješenja te podariti osmijeh koji ste oduvijek željeli. Svaki naš postupak i tretman  prilagođavamo vašim potrebama i očekivanjima kako bi u skladu s najboljim stomatološkim praksama došli do vrhunskih rezultata.

Estetska dentalna medicina | Dentalna implantologija i estetika Koran

Većina pacijenata kad čuje za estetsku stomatologiju, pomisli na izbjeljivanje zubi i postavljanje keramičkih ljuskica, međutim moderna estetska stomatologija je puno više od toga i razvijene su brojne korisne metode i postupci kojima se služimo kako bi pomogli pacijentima u rješavanju estetskih i zdravstvenih problema na najbolji mogući način.

Što je to Smile design?

Danas je moguće planirati budući izgled osmjeha u suradnji s pacijentom, što se popularno naziva SMILE DESIGN. Riječ je o individualiziranom postupku kreiranja zdravih zubi i lijepog osmijeha. Prednost ovakve vrste pristupa je što pacijent prije tretmana može dobiti predodžbu budućeg izgleda osmijeha uz pomoć posebno izrađenih predložaka (wax-up i mock-up) na modelima i u digitalnom obliku ( promjenama na fotografiji).

Estetska dentalna medicina | Dentalna implantologija i estetika Koran

Postupci za vaš novi lijep osmijeh su:

Dentalne usluge
Radno vrijeme

Kontakt

Boja zuba nije uvijek onakva kakvu bismo željeli. Za to mogu biti zaslužne genetske degenerative, promjene u razvoju zuba, utjecaji antibiotika (tetracikuni), traume, nekroza pulpe, fluoroze, obojenja zbog vitaminskih i mineralnih preparata, pušenje, loša oralna higijena, starenje…

Izbjeljivanje je postupak kojim se prirodni zubi izbjeljuju dok se plombe ili krunice ne mogu izbjeljivati. Prije samog postupka potrebno je dobro očistiti zube ultrazvukom, pjeskarenjem i poliranjem te stare ispune zamijeniti privremenim koje se nakon izbjeljivanja zamjene trajnim ispunom.

Koje vrste izbjeljivanja postoje?

Moguće je raditi ambulantno i kućno izbjeljivanje. U većini slučajeva preporućamo kućnu metodu zbog bolje predvidljivosti i ekonomičnosti.

Koriste se za estetsku korekciju sjekutića (inciziva). Ovom metodom postiže se vrlo dobar estetski rezultat uz minimalno brušenje zdravog zuba. Radi se o tankim keramičkim ljuskicama koje se lijepe na prednju stijenku brušenog zuba.

U praksi su se najboljim pokazale ljuskice IPS Empress

Koriste se za estetske i funkcionalne korekcije svih zuba. Krunice i mostovi izrađeni su od kapice odnosno tijela mosta na koji se peče keramika. U ovom slucaju to je cirkon (ZERCONIUM OXID).

Radi se o materijalu koji u sebi ne sadrži metal, a odlikuje se visokom čvrstoćom i otporom na lom. Ima malu težinu, bijele je boje i sadrži mnogo bolja estetska svojstva u odnosu na metal. Važno je napomenuti biokompatibilnost cirkona koja omogućuava savršeno prijanjanje gingive (zubnog mesa).

Kod METAL CERAM mostova s vremenom se može se dogoditi da se zubno meso (gingiva) povuče pa postaje vidljiva “siva linija”, dok kod cirkon keramike toga nema. Bitno je da stomatolog izbrusi zube na stepenicu što omugućava dobro prijanjanje gingive na vrat zuba i samim time imamo zdravu i lijepu gingivu. Osim toga materijal je biokompatibilan, tj. ne uzrokuje alergije. Tehnologija izrade je cad-cam (‘computer aided design and manufacturing’).

Koriste se kada izgubljene frontalne zube nadomještamo sa implantatima. Nakon što se implantat prihvatio u kost, na njega se stavlja nadogradnja koja nosi krunicu ili most. Ona može biti od titana ili od cirkona.

Balance System
Zirkonium-Oxide anatomical ceramic – Abutments for outstanding esthetic
Cirkonske krunice su savršeno pripremljene nadogradnje prema individualnom otisku, bijele su boje i omogućuju zdravu i estetski savršenu gingivu. U kombinaciji s empress i cirkonskom krunicom dobivamo lijep i prirodan izgled zuba.

Česti su slučajevi da gingiva hipertrofira i postane crvena i upaljena što zbog bakterijske infekcije, hormonalnog poremećaja, itd. U frontalnoj regiji to je jako vidljivo pa je osim medicinskog razloga tu uključen i estetski moment.

Takve promjene možemo sanirati inicijalnom parodontalnom terapijom u kombinaciji s laserskom terapijom. Kod nekih slučajeva višak gingive potrebno je i kirurški odstraniti što također rješavamo laserom. Tako gingivi vraćamo prirodan izgled.

Radi se o zubima u fronti koji nisu previše kariozni ili puknuti da bi se trebala raditi krunica ili ljuskica. Tada se koriste kompozitni ispuni tehnikom višeslojnog nijansiranja. Postupak zahtjeva veliku vještinu i vrijeme, ali u konačnici daje visoki estetski učinak.

Naši pacijenti

“Zadovoljna sam osobnim  pristupom doktora koji je za svaku pohvalu, kao i naravno, stručnošću cijelog tima i kvalitetom usluge.”

Erna Legec, Rijeka
“Posjet ordinaciji doživljavam kao odlazak na ugodno druženje s dragim osobama (koje pritom brinu da moj osmijeh uvijek bude savršen :)).”
Tina Smilović Peruza, Rijeka

“Kod dr. Korana dolazim godinama i uvijek ga bez razmišljanja preporučam i ostalima. Osoblje je stručno i profesionalno, a usluga na najvišem nivou. Ono štomije posebno važnoje odlazak stomatologu bez stresa, jer je atmosfera ugodna i opuštajuća, a njihov pristup prijateljski.”

Danijela Kolanović, Rijeka

“U ordinaciji se osjećam opušteno i stres ne postoji. Izrazito mi je važan odnos s doktorom i povjerenje koje sam stekao jer mi uvijek pristupaju pažljivo i s puno strpljenja objasne svaki detalj terapije. Stručnost tima je neupitna.”

Miroslav Jerković, Rijeka

Dogovorite termin za pregled

Pošaljite nam upit i odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem roku.
Radujemo se vašem dolasku.

DOGOVORITE TERMIN